Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo z kabaczka i cukinii z pieczarkami

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 200 g
pomidor
kiełbasa 300 g
Kucharek przyprawa uniwersalna 2 łyżeczki
koncentrat pomidorowy 190 g
cukinia 1 kg
Liść lubczyku suszony Prymat 2 łyżeczki
natka pietruszki 1 łyżka
kabaczek 1 obrany

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z kabaczka i cukinii z pieczarkami

Cebulę kroimy w prążki i smażymy na niewielkiej ilości rozgrzanego tłuszczu, przekładamy do garnka. Z kabaczka i cukinii wydrążamy nasiona, kroimy w kostkę, wrzucamy do cebuli. Warzywa dusimy na małym ogniu po przykryciem około 35 minut (od czasu do czasu mieszając). Pomidor parzymy, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę, dodajemy do warzyw po 20 minutach duszenia. Kiełbasę kroimy w kostkę i smażymy na patelni na której smażyliśmy cebulkę. Pieczarki myjemy, osuszamy, kroimy w plasterki, smażymy na niewielkiej ilości rozgrzanego tłuszczu. Kiedy warzywa mamy już podduszone dodajemy kiełbaskę, pieczarki koncentrat, przyprawy, pietruszkę, mieszamy i całość dusimy jeszcze około 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 14.07.2013 10:05
Leczo to jedno z moich ulubionych dań :) Latem naczelne danie :)
aisoglam 13.07.2013 23:20
Pychotka :)
Ania321 13.07.2013 22:35
ale pyszności :)
Monika-twin 13.07.2013 22:16
lubie cukinie
2milutka 13.07.2013 22:07
świetne leczo:)
Łucja 13.07.2013 21:43
jedno z moich ulubionych letnich dań :)
Gracer 13.07.2013 20:51
fajnie się prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak