Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z selerem naciowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
seler naciowy 1 łodyga
jaja 2 sztuki
cebula 1 sztuka
sól
pieprz
bułka tarta pikantna
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z selerem naciowym

Kroki postępowania

1
Cebulę siekamy wraz z selerem i dodajemy do mięsa. Wbijamy jajka, doprawiamy.
Krok 1 - Mielone z selerem naciowym foto
2
Wyrabiamy mięso na jednolitą masę.
Krok 2 - Mielone z selerem naciowym foto
3
Formujemy niewielkie kule i obtaczamy w bułce tartej.
Krok 3 - Mielone z selerem naciowym foto
4
Smażymy na rozgrzanym oleju.
Krok 4 - Mielone z selerem naciowym foto
5
Podajemy z ziemniaczkami i surówką
Krok 5 - Mielone z selerem naciowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak