Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka na ucieranym cieście

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
mąka pszenna 3 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
margaryna 200 g
cukier drobny 1 szklanka
budyń śmietankowy 1 torebka
mleko 2% 3 łyżki
jabłko winne 1 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka na ucieranym cieście

Wbijamy jaja do miski i ubijamy na puch z cukrem ,dodajemy rozpuszczoną wcześniej i ostudzoną margarynę ,następnie wsypujemy budyń i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia dodajemy mleko miksujemy delikatnie mikserem wylewamy na blaszkę ,na wierzch kładziemy ósemki pokrojonych jabłek wstawiamy do piekarnika i pieczemy 40 minut w temp 180*

Zimne ciasto oprószamy cukrem pudrem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 30.07.2013 12:33
takie ciasto to lubię zjeść...
2milutka 30.07.2013 08:10
szybko się robi i smaczny dodatek do kawy!
Mniam 30.07.2013 07:22
Musi być bardzo smaczna.
everay 29.07.2013 21:35
smacznie wygląda
artur7 29.07.2013 19:52
lubie szarlotki
iwi 29.07.2013 19:52
Bardzo smaczna
Marta1986 29.07.2013 19:45
pyszności mniam
Piotr-21 29.07.2013 19:14
prosta i smaczna
sanielcia 29.07.2013 19:13
Super przepis:)
Barbara/zuza22_85 29.07.2013 19:03
bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak