Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski kładzione z jajkiem

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
jaja 2 sztuki
sól do smaku
woda
masło lub margaryna 1/3 kostki
cebula 0,5 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski kładzione z jajkiem

Mąkę wymieszać z jajkami, solą i wodą tak aby powstało niezbyt gęste ciasto.

W garnku zagotować wodę z dodatkiem soli. Następnie nabierać kluski łyżką namoczoną w gorącej wodzie. Gotować do wypłynięcia i wyłożyć.

W innym garnku podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę na tłuszczu. Następnie wrzucić kluski - wymieszać, wbić jajka i podgrzewać tak długo aż się nie zetną. Doprawić do smaku solą.

Smacznego ! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 26.02.2014 13:58
Lubię takie :)
Katarzyna59 26.08.2013 08:18
smaczne kluseczki
Justyna/Dzastus 07.08.2013 13:52
moja mama robnila takie, ja nigdy jeszcze nie probowalam ich robic :) wygladaja smacznie
patryska76 31.07.2013 17:14
pyszności ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak