Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka z ananasem w panierce

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z piersio kurczaka 2 sztuki
ananas z puszki 3 plastry
sezam 4 łyżki
jajko
olej do smażenia
papryka czerwona 1/2 łyżeczki
ser gouda 2 plasterki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka z ananasem w panierce

Kroki postępowania

1
umyte i wysuszone mięso z piersi kurczaka delikatnie rozbić na duzy płat mięsa.
posypać ostra papryką,ułożyć ser i ananas.
złożyc na pól
Krok 1 - Pierś kurczaka z ananasem w panierce foto
2
panierować w rozbełtanym jajku i bułce tartej
Krok 2 - Pierś kurczaka z ananasem w panierce foto
3
smażyć na oleju na niewielkim ogniu aby dobrze doszly w środku
Krok 3 - Pierś kurczaka z ananasem w panierce foto
4
podawać gorące,przekrojone aby ładnie się prezentowały

SMACZNEGO
Krok 4 - Pierś kurczaka z ananasem w panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 27.11.2013 19:02
smaczna pierś
Ewa104 01.08.2013 07:21
Mój mąż i córka nie przepadają za owocami z mięsem,ja za to uwielbiam.chętnie bym się poczęstowała.
Agnieszka_B 01.08.2013 06:33
Bardzo lubię połączenie kurczaka i ananasa :)
Anna133 31.07.2013 20:46
takiego jeszcze nie robilam
Megg 31.07.2013 20:40
hmm wygląda bardzo smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak