Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sok porzeczkowy do rozcieńczania

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porzeczki czerwone 1/2 kg
cukier 1 kg
Kwas cytrynowy Prymat 1 opakowanie
woda 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Sok porzeczkowy do rozcieńczania

Porzeczki oczyszczamy i dokładnie płuczemy. Następnie przekładamy je do garnka, wsypujemy cukier, kwasek cytrynowy i wlewamy wodę (1 litr). Gotujemy na wolnym ogniu 15 minut od momentu wrzenia. Studzimy. Sok przecedzamy z owoców i przelewamy go do słoików. Pasteryzujemy ok. 10 minut. Taki sok po otwarciu słoika rozcieńczamy z wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 18.02.2014 07:24
Warto taki zrobić :)
IKrakowianka 16.12.2013 16:31
bardzo smaczny
adelajda 23.07.2013 16:09
lubię taki soczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak