Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kaszą gryczaną i pasztetową.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
woda
mąka pszenna 0,5 kg
Farsz:
cebula 2
kasza gryczana 250 g
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kaszą gryczaną i pasztetową.

Ciasto:
1. Mąkę rozrabiamy z wodą tak aby zagnieść ciasto. Wałkujemy placek grubości ok. 7mm. Szklanką wykrajmy kółka.

Farsz:
1. Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na złoty kolor. Następnie dodajemy pasztetową i ugotowaną kaszę gryczaną. Mieszamy i przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Robimy pierogi i gotujemy w osolonej wodzie, aż wypłyną do góry.

Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 10.12.2013 08:45
z tak połączonymi składnikami ( głównie z pasztetową ) pierogów jeszcze nie jadłam - bardzo ciekawa propozycja
Barbara777 12.08.2013 14:32
rewelacyjne pierożki!
Michał2 04.08.2013 12:54
dobre są takie pierożki:)
Pyszota 23.07.2013 18:07
super pierogi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak