Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z bitą śmietaną i jagodami

3.0
(20)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 4 szt
cukier 4 łyżki
mąka pszenna 4 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
śmietana 30% 1 litr
cukier puder 1 szklanka
galaretka czerwona 3 szt
jagody 40 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z bitą śmietaną i jagodami

Robimy biszkopt: białka oddzielamy od żółtek i ubijamy, stopniowo dodajemy cukier, a potem żółtka. Na koniec dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszamy. Ciasto wykładamy na formę o wymiarach 23x38 cm wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy około 30 minut w temp. 180 stopni.
2 galaretki rozpuszczamy w połowie wody podanej na opakowaniu. 1 galaretkę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu.
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i stopniowo dodajemy 2 tężejące galaretki. Śmietanę wykładamy na upieczony biszkopt, posypujemy jagodami i zalewamy 1 tężejącą galaretką. Dajemy do lodówki do schłodzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 15.08.2013 21:00
pyszne takie ciasto
fotoviderek 06.08.2013 13:25
To jest pyszne ciacho :)
Mniam 06.08.2013 07:15
Pyszne letnie ciasto.
kala9287 05.08.2013 18:00
pyszne ciasto
halina17 05.08.2013 17:19
Pysznie wygląda ciasto.
Janina 05.08.2013 17:07
Pyszności;)
Marta1986 05.08.2013 15:48
pyszne ciacho
Agnieszka-87-25 05.08.2013 15:19
mniam super ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak