Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszczyk czerwony

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 2 szt
czosnek 2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 4 szt
sól 1 łyżka
pieprz
cukier
Kwas cytrynowy Prymat 1
majeranek
bulion 1,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: barszczyk czerwony

Buraki obiearmy, wrzucamy do wody i gotujemy godzinę. Następnie wyciągamy buraki i ścieramy na grubej tartce. Dodajemy do wywaru z warzyw( bulion) dodając liść laurowy i ziele angielskie,czosnek. Do smaku dodajemy sól, pieprz i kwasek cytrynowy oraz majeranek. Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 26.08.2013 21:45
uwielbiam:)
Monika10 09.08.2013 17:00
bardzo lubię tą zupę
Kasia35 09.08.2013 16:40
moja ulubiona zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak