Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos tatarski z opieńkami, oliwkami i kaparami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebulka marynowana 1/3 szkl.
kapary 2-3 łyżki
oliwki zielone 1/3 szkl.
korniszony 2/3 szkl.
majonez do smaku
chili płatki
cukier do smaku
przyprawa do zup
musztarda do smaku
opieńki 2/3 szkl.
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sos tatarski z opieńkami, oliwkami i kaparami

Kroki postępowania

1
Do dzbanka blendera wrzucić osączone marynowane opieńki i cebulki perłowe.
Krok 1 - Sos tatarski z opieńkami, oliwkami i kaparami foto
2
Dodać osączone oliwki, kaparki i korniszonki - jeśli mamy duże ogóreczki, wystarczy je pokroić w kawałki.
Krok 2 - Sos tatarski z opieńkami, oliwkami i kaparami foto
3
Do warzyw dodać przyprawy i majonez.
Krok 3 - Sos tatarski z opieńkami, oliwkami i kaparami foto
4
Miksować do uzyskania ulubionej konsystencji - ja lubię drobno zmielone warzywa, ale można pozostawić je w większych kawałkach (miksując pulsacyjnie) lub zmiksować na zupełnie gładki półpłynny sos.
Krok 4 - Sos tatarski z opieńkami, oliwkami i kaparami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kamil 10.08.2013 13:16
To jest super sprawa, palce lizać :)
barbara11561 09.08.2013 16:16
bardzo ciekawe połączenie skadników
idealme 09.08.2013 13:45
ciekawe smaki, chętnie bym spróbowała

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak