Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sok malinowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1 litr
cukier 1 kg
Kwas cytrynowy Prymat 1 opakowanie
maliny świeże 300 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Sok malinowy

Maliny przebieramy i dokładnie płuczemy. Do garnka wlewamy litr wody, dodajemy maliny i wsypujemy cukier oraz kwasek cytrynowy. Gotujemy na wolnym ogniu około 15 minut. (od momentu wrzenia). Przecedzamy przez sitko i czysty sok rozlewamy do słoików. Słoiki gotujemy około 10 minut. Taki sok zimą rozcieńczam z wodą lub polewam nim desery.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 13.02.2014 09:47
samo zdrowie, bo domowe
Malinka 11.11.2013 15:57
Domowy najlepszy i najzdrowszy, super!
Ola1young 28.10.2013 17:27
pyszny do herbatki :)
Kasia36 24.09.2013 21:26
Bez konserwantów
gosia56 12.08.2013 08:00
pyszny soczek
IlonaAlbertos 07.08.2013 22:32
Na zimę musi być cały zapas.
gosia1988 02.08.2013 13:43
alaaa, zawsze dodaję taki 20 gramowy
alaaa 02.08.2013 12:26
a ile dokładnie tego kwasku,chodzi mi o wagę bo są różne wagi
Milena87 31.07.2013 22:05
najlepiej lubię pić zimą:)
fotoviderek 31.07.2013 21:36
Uwielbiam malinowy sok :)
iwi 31.07.2013 21:03
Na kazdą porę roku obowiązkowy.
AnielskaSlodycz 31.07.2013 21:00
jaki ładny kolorek wyszedł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak