Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kaczka po indyjsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaczka
miód
cynamon
imbir
sos sojowy
sos chili 50 ml
bulion 200 ml
makaron ryżowy wstążki 300 gram
ogórek
rzodkiewka
sałata lodowa
pędy bambusa 150 gram
orzechy nerkowca 50 gram
pietruszka zielona
pieprz
kolendra

Przepis i sposób przygotowania na: kaczka po indyjsku

z 1 łyżki miodu ,4 łyżek sosu sojowego,sosu chilli, 1/2 łyżeczki cynamonu,łyżeczki imbiru i pieprzu robimy marynatę smarujemy kaczkę i odstawiamy na kilka godzin następnie pieczemy 70 min w 180 stopniach co jakiś czas polewamy bulionem i sosie powstałym w trakcie pieczenia. ogórek rzodkiewkę pędy bambusa kroimy na mniejsze kawałki orzechy rozdrabniamy mikserem pietruszkę siekamy gotujemy makaron na talerz wykładamy warstwami makaron mięso warzywa sos z kaczki i posypujemy orzechami i pietruszką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 01.08.2013 08:31
Ciekawy przepis;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak