Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ziemniaczana z oliwkami i tuńczykiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwki zielone 1/2 słoiczka
ziemniaki 4 szt
cebula czerwona 1 szt
tuńczyk 1 puszka
Pieprz biały mielony Prymat
szczypior
ogórek kiszony 3 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ziemniaczana z oliwkami i tuńczykiem

Ziemniaki obieramy i gotujemy w wodzie z dodatkiem soli. Po ugotowaniu odcedzamy studzimy i kroimy w dużą kostkę. Cebulę obieramy i siekamy drobno. Ogórka kroimy w kosteczkę. Szczypior kroimy drobno. Tuńczyka w oleju lekko odcedzamy i dodajemy do ziemniaków. Całość doprawiamy sola i pieprzem do smaku według uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agus198900 01.08.2013 09:43
apetycznie wygląda. ale ja niestety nie lubię oliwek .
Janina 01.08.2013 08:28
Lubię sałatki z oliwkami;)
msmors 01.08.2013 08:21
ta też jest ciekawa. Fajne dania robisz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak