Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cukiniowo-paprykowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 2 sztuki
koncentrat pomidorowy 3-4 łyżki
śmietana 2 łyżki
sól do smaku
cukinia 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cukiniowo-paprykowa

Paprykę myjemy i kroimy w paski.
Podsmażamy krótko na oliwię.
Cukinię myjemy, kroimy w plastry.
Zalewamy w garnku cukinię wodą - trochę więcej nad poziom cukini.
Wrzucamy do tego podsmażoną paprykę.
Gotujemy na małym ogniu aż cukinia zmięknie.
Dodajemy w międzyczasie koncentrat, sól, paprykę słodką i zioła.
Na samym końcu dodajemy śmietanę.
Świetna lekka zupa na lato :)
Żeby była lżejsza można podawac bez śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 16.07.2014 15:55
ciekawa nawet :)
ankaryba 22.11.2013 15:26
smaczna :-)
pestka 10.11.2013 11:44
lubię takie zupy
erym 18.09.2013 19:59
wyglada apetycznie!
Alex_M 04.09.2013 10:24
smaczna zupka!
Ania67 27.08.2013 09:28
apetyczna zupka- mniam
gosia1988 25.08.2013 13:28
pyszna zupa
Bernadeta1 16.08.2013 00:05
jest na pewno bardzo smaczna
Wojt@s
Wojt@s 15.08.2013 22:39
ciekawy przepis
juuusta 13.08.2013 22:17
pyszna zupka
jussta 05.08.2013 22:03
fajna zupka
Sylwiagr 01.08.2013 17:25
akurat się zastanawiałam co zrobić z cukinii :)
Mniam 01.08.2013 13:16
Fajne połączenie.
lara 01.08.2013 11:01
super smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak