Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowana marchewka z kalarepą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 7-8 średnich
marchew 3-4 sztuki
sól 1 płaska łyżeczka
masło 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowana marchewka z kalarepą

Kalarepę obieramy i kroimy w słupki. Marchewkę obieramy i kroimy w grubsze plastry. Warzywa przekładamy do garnka, zalewamy wodą, wsypujemy sól i gotujemy do miękkości. Odcedzamy. Następnie przekładamy na półmisek. Masło topimy w małym garnuszku, dodajemy bułkę tartą i podsmażamy przez chwilę. Podsmażoną bułką tartą polewamy warzywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 19.01.2014 12:25
super dodatek do obiadu
Adam/ZUB3R 19.09.2013 20:07
wygląda smacznie
Ewelina38 18.09.2013 15:16
pyszny dodatek do obiadku :)
gosia56 04.08.2013 20:29
bardzo lubię takie danie
fotoviderek 04.08.2013 13:11
Apetyczne witaminki :)
pajbek 02.08.2013 17:27
Super warzywka :-)
pierniczkowo 02.08.2013 14:21
pyszne warzywka :)
Zdzisław 02.08.2013 11:27
lubię tak doprawione potrawy
Magula 02.08.2013 11:11
Nigdy nie jadłam jeszcze kalarepki w takiej postaci.
Megg 02.08.2013 10:49
zdrowe warzywka
Renata9 02.08.2013 09:53
pyszne jedzonko, fajny pomysl na wykorzystanie kalarepki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak