Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka obiadowa z kapustą i rzodkiewką

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1 sztuka
rzodkiew 3 sztuka
cebula biała 1 sztuka
ogórek świeży 1/2 sztuka
koperek świeży 1/2 kiści
olej lniany 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
sok z cytryny 2 łyżeczka
sól i pieprz do smaku
kapusta 1/3 świeża

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka obiadowa z kapustą i rzodkiewką

Świeżą kapustę kroimy w cienkie paski. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Rzodkiewkę oczyszczamy i kroimy w pół talarki, tak samo jak cebulę. Ogórek obieramy ze skórki i kroimy w cienkie kółka. Świeży koperek myjemy, osuszamy i bardzo drobno siekamy. Wszystkie składniki polewamy olejem lnianym, oliwą z oliwek i sokiem z cytryny, następnie doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na około 20 minut przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 05.09.2013 07:44
smaczna surówka
ao_12 21.08.2013 19:11
fajna surówka do obiadu
ssylwiaa 20.08.2013 19:12
porcja witamin murowana ;)
Łukasz15 20.08.2013 17:48
Smaczna i zdrowa surówka
Pyszota 20.08.2013 17:35
idealna do kotleta
Habibi 20.08.2013 17:16
moja ukochana letnia suróweczka :)
tatiana2 20.08.2013 16:02
fajna, świeża surówka :)
AnielskaSlodycz 20.08.2013 15:12
lubię takie suróweczki do obiadu :)
Megg 20.08.2013 14:43
smaczna suróweczka do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak