Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjne mielone

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 2-3 łyżki
pieprz
sól
cebula 1
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjne mielone

Kroki postępowania

1
Do mięsa dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę, jajko, bułkę tartą i przyprawy. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Tradycyjne mielone foto
2
Formujemy kotlety dowolnego rozmiaru. Następnie obtaczamy w bułce tartej.
Krok 2 - Tradycyjne mielone foto
3
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 3 - Tradycyjne mielone foto
4
Gotowe kotlety :)
Krok 4 - Tradycyjne mielone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 17.09.2013 12:24
rewelacja mielone:)
IwonaKa 21.08.2013 00:16
bardzo lubię mielone
fotoviderek 14.08.2013 07:56
Mielone pierwsza klasa :)
Barbara777 13.08.2013 14:39
tradycyjne najlepsze:)
Czarnula87 12.08.2013 21:25
najlepsze ze wszystkich :))
marianp20 12.08.2013 20:49
pyszne mielone
Iwona32 12.08.2013 20:19
bardzo lubię :)
AnielskaSlodycz 12.08.2013 20:13
moje kotleciki nie są suche :) Przy większej ilości bułki tartej zapewne byłyby suche, ale 2-3 łyżki przy 0,5 kg mięsa jest idealnie dobraną proporcją :)
SmacznaPyza 12.08.2013 19:31
bułka tarta wchłania dużo wilgoci - czy kotlety nie są suche ?
Agata3 12.08.2013 19:10
Najlepsze :))
Kulinarna Ja 12.08.2013 18:44
takie domowe są najlepsze!
berys18 12.08.2013 18:07
takie właśnie lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak