Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z łuskami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety rybne 2 szt
ziemniak 3 szt
jajko 1 szt
mąka 3 łyżki
sól
Kucharek przyprawa uniwersalna
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z łuskami

Kroki postępowania

1
Ryby delikatnie umyć osuszyć ręcznikiem papierowym i doprawić solą i pieprzem
Krok 1 - Ryba z łuskami foto
2
Następnie rybę obtoczyć w mące
Krok 2 - Ryba z łuskami foto
3
Ziemniaki obrać umyć i pokroić w cienki plastry
Krok 3 - Ryba z łuskami foto
4
Jajko rozmącić i maczać ziemniaki
Krok 4 - Ryba z łuskami foto
5
i układać je na rybie tworząc łuskę
Krok 5 - Ryba z łuskami foto
6
Rybkę smażyć na złoty kolor na oleju.
Krok 6 - Ryba z łuskami foto
7
Jeśli rybka jest gruba można ja zapiec w piekarniku.
Krok 7 - Ryba z łuskami foto
8
Podawać na ciepło z surówką
Krok 8 - Ryba z łuskami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriko 15.08.2013 06:57
bardzo lubie ryby

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak