Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowe pulpety zapiekane z serem

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 3 szt
Kucharek przyprawa do potraw
jajko 1-2 szt
papryka 1 szt
bulion 2 l
Bułka tarta klasyczna Prymat kilka łyzek
pieprz
papryka mielona
masło 2-3 łyzki
ser żółty 15 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowe pulpety zapiekane z serem

Filety mielimy- dodajemy pokrojona drobniutko paprykę, jajka i przyprawy- wszystko dokładnie mieszamy.
Do masy dodajemy tyle bułki tartej by masa była w miarę zwarta.
Formujemy pulpety i wrzucamy je do gotującego się bulionu- gotujemy kilkanaście minut.
Gotowe pulpety odcedzamy i układamy w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym.
Posypujemy startym serem i zapiekamy aż ser się rozpuści.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 03.11.2013 18:29
smaczny obiadek :)
adelajda 13.09.2013 19:35
smaczne muszą byc takie kotlety :)
Krystyna32 28.08.2013 21:45
apetyczne !
malaczarna23 28.08.2013 16:27
pyszne pulpeciki:)
Sylwia26 28.08.2013 12:36
ślinka leci :)
as28 28.08.2013 12:23
mniam mnima
paulina2157 28.08.2013 11:40
bardzo apetycznie wyglądają, fajny pomysł aby pulpety zapiec z serem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak