Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek pieczony

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

majeranek 4-5 łyżek
pieprz do smaku
boczek 1,5 kg
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat (do smaku)
Papryka słodka mielona Prymat (wędzona)

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek pieczony

Kroki postępowania

1
Płat boczku opłukać i osuszyć. Przyprawić lekko wklepując przyprawy najpierw sól i czosnek , następnie paprykę i pieprz. Na koniec posypać majerankiem i zostawić na 6-8 godzin.
Krok 1 - Boczek pieczony foto
2
Płat boczku zrolować i obwiązać dratwą.
Krok 2 - Boczek pieczony foto
3
Piec w nagrzanym piekarniku na 180 stopni około 1 godziny ale zależy to od grubości boczku.
Krok 3 - Boczek pieczony foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magduś83 01.09.2013 20:33
piękna skórka :)
wyattearp 01.09.2013 17:15
uwielbiam !!!!!!!!!!
joanna30 01.09.2013 13:12
Taki boczus jest pyszny :)
Kamil 01.09.2013 11:34
jakie piękne kolory :)
Janina 01.09.2013 10:56
Takie mięsko lubię;)
as28 01.09.2013 10:26
fajny boczuś
cukiereczek 01.09.2013 09:11
domowy jest najlepszy
Jusiaa 01.09.2013 07:47
cudnie wygląda:)
2milutka 01.09.2013 07:19
ale bym zjadła taki boczus:)
ana1 01.09.2013 07:07
super mięsko
Krzysztof15 01.09.2013 07:02
bardzo lubie taki
misia53 01.09.2013 01:42
ja też chcę taki boczuś, bardzo chcę.....
pati100015 01.09.2013 00:45
bardzo lubię taki boczuś, ja piekłam wczoraj schab
IZABELA29 01.09.2013 00:36
pysznie wygląda
gosia561 31.08.2013 23:58
wygląda świetnie
marta19 31.08.2013 22:29
wygląda przepysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak