Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bagietki z makiem lub sezamem

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 245 ml
sól 1 i 1/2 łyżeczki
oliwa 1 łyżka
mąka pszenna 370 g
mak do obtoczenia
sezam do obtoczenia
drożdże suche 1 i 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Bagietki z makiem lub sezamem

Dodaj do formy kolejno dodawaj składniki: woda, sól, cukier, mąka i drożdże. Nastaw program do wyrabiania ciasta albo bezpośrednio program na bagietki. Po tym czasie podziel ciasto na osiem równych kawałków. Uformuj bagietki, zwilż je pędzelkiem z wodą i obtaczaj raz w sezamie raz w maku. (W moim wypiekaczu można piec po 4 bagietki więc kolejne cztery wyrobię przed drugą fazą pieczenia). Piecz w wypiekaczu na odpowiednim programie. Po ukończeniu cyklu pieczenia pierwszych bagietek, wyrób nowe bagietki i upiecz je jak poprzednie. Podawaj lekko ciepłe z masłem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata22 10.09.2013 20:18
ale ładnie się upiekły!;)
Alex_M 31.08.2013 13:03
świetne wyszly! :)
joanna30 24.08.2013 12:43
Nie ma to jak świeże domowe pieczywo:)
mufinka79 24.08.2013 11:05
Uwielbiam domowe pieczywo - pyszne te bagietki :)
Ola1984 24.08.2013 09:21
Bardzo fajne te bagietki. Uwielbiam domowe pieczywo.
Habibi 24.08.2013 07:28
Ale fajniutkie te bagietki :)
Mniam 24.08.2013 00:05
Nigdy nie robiłam bagietek.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak