Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa z brokułami i fasolką szparagową

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka 4
marchewka 2
seler korzeniowy mały 1/2
różyczki brokuła
pietruszka
ziemniaki 6
fasola szparagowa 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa z brokułami i fasolką szparagową

SKŁADNIKI NA 4 DUŻE PORCJE:

4 skrzydełka
2 nieduże marchewki pokrojone w krążki
pół małego selera pokrojonego w paseczki
parę różyczek brokuła
parę różyczek kalafiora
1 mała pietruszka pokrojona w paseczki
6 średnich ziemniaków pokrojonych w kostkę
garść fasolki szparagowej pokrojonych
kawałek pora pokrojonego w pół-krążki
pół pęczka koperku posiekanego
łyżka masła
3 ziarna ziela angielskiego
2 liście laurowe
sól i pieprz do smaku
około 100 ml śmietany
około 2,5 litrów wody

Sposób wykonania:
Mięso zalać 2,5 litra wody, zagotować i zszumować. dodać

ziele angielskie,liść laurowy i fasolkę szparagową. Na maśle

powoli dusić seler, por,marchew i po 10 minutach

ziemniaki.dodajemy do wywaru i dokładamy resztę warzyw.

Przyprawiamy do smaku.Gotujemy około 20 minut aż

warzywa będą miękkie. W miseczce do śmietany dodajemy

szczyptę soli i hartujemy śmietanę ciepłą zupą, dopiero

dolewamy ją do zupy(nie zważy się).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 13.10.2013 10:32
lubie zupy a ta jest pyszna
pestka 23.09.2013 08:05
bardzo dobra zupa, robię podobną
gosia1988 08.09.2013 21:04
świetna zupka
Grazyna0211 28.08.2013 09:51
pyszna lekka zupa z dużą ilością warzyw
iwi 25.08.2013 19:10
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak