Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ze szpinakiem i fetą

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron 200 gram
feta 1 opakowanie
szpianak świeży 250 gram
czosnek 3 ząbki
bazylia do smaku
sól do smaku
masło do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ze szpinakiem i fetą

Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente.
Szpinak myjemy, podsmażamy na maśle, aż listki się "zwiną".
Pod koniec wciskamy do niego czosnek, doprawiamy solą i bazylią.
Połowę fety mieszamy ze szpinakiem.
Makaron łączymy ze szpinakiem.
Drugą połowę fety kroimy w kostkę i posypujemy nią na talerzu wymieszany makaron ze szpinakiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 09.04.2014 14:12
Oj, lubię taki :)
JOANNA16 04.04.2014 18:52
pyszne danie
norweska20 08.03.2014 13:39
smaczna propozycja
Malinka 05.02.2014 22:52
Bardzo smaczne danie!
kuklik 23.11.2013 16:07
smakowite jedzonko
Bernadeta1 19.11.2013 00:26
lubię takie jedzonko
gosia1988 26.10.2013 17:30
lubię takie dania
Malgorzata549 11.10.2013 13:44
zdrowe połączenie
gosia56 10.09.2013 13:37
chętnie bym zjadła porcyjkę
jussta 26.08.2013 18:07
smaczne jedzonko
juuusta 26.08.2013 18:02
szpinak i feta pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak