Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z sosem francuskim

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kilka liści dowolnej sałaty
kilka pomidorków
koktajlowych gruszkowych
kilka marynowanych
cebulek perłowych
kaparów 1 łyżeczka
kilka czarnych oliwek
kilka paseczków
czerwonej papryki
kilka plasterków
kiełbasy żywieckiej
grubszy plaster
żółtego sera
Sos sałatkowy francuski vinaigrette Prymat 1
wody 3 łyżki
bazylia czerwona
natka pietruszki
olej rzepakowy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z sosem francuskim

Sos wsypać do miseczki, dodać olej i wodę, wymieszać sos i odstawić na 10 minut. Sałatę umyć i osuszyć, jeśli liście są duże porwać na kawałki i ułożyć na talerzu. Ser pokroić w małe krążki. Wszystkie pozostałe składniki sałatki ułożyć dekoracyjnie na sałacie a następnie polać przygotowanym sosem. Podawać po kilku minutach, gdy smaki się przegryzą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 20.09.2015 01:20
smakowite zestawienie
marcia7 06.09.2013 20:24
smakowity sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak