Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z budyniem i winogronami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spód do tarty 1 szt
mleko 500 ml
masło 100 g
mąka pszenna 2 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
cukier 1 łyżka
cukier wanilinowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z budyniem i winogronami

Kroki postępowania

1
Z mleka odlewamy pół kubka i mieszamy w nim obra rodzaje mąki. Resztę mleka wlewamy do rondelka, dodajemy masło, cukier, cukier wanilinowy i zagotowujemy.
Krok 1 - Tarta z budyniem i winogronami foto
2
Do gotującego się mleka wlewamy zawartość kubka i mieszamy. Gotujemy jeszcze chwilkę aż budyń zgęstnieje, mieszając cały czas, aby nie zrobiły się grudki.
Krok 2 - Tarta z budyniem i winogronami foto
3
Budyń odkładamy na kilkanaście minut i przelewamy na spód ciasta. Na wierzchu układamy umyte i pokrojone na połówki winogrona. Tartę chłodzimy min pół godzinki w lodówce.
Krok 3 - Tarta z budyniem i winogronami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 10.09.2013 07:43
super fajnie wygląda, aż szkoda go jeść, musi być pyszny:)
Renataj 07.09.2013 21:15
Baaardzo apetyczna.
Magula 07.09.2013 13:13
Była smaczna, pomimo iż częściowo z gotowca ;-)
Małgorzata9 06.09.2013 22:02
pyszności , mniam , mniam
Monika-twin 06.09.2013 21:09
wyglada pieknie
elficzna 06.09.2013 20:57
pięknie podany :) super
halina17 06.09.2013 20:17
Apetycznie wygląda tarta.
Marta11 06.09.2013 20:08
musi byc smaczne
rafał5 06.09.2013 19:44
na pewno smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak