Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIECZEŃ Z CUKINII Z PIECZARKAMI

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 2 szklanki
cebula czerwona 2 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 szklanki
olej 1/2 szklanki
ser żółty 30 dag
pieczarki 15 dag
jaja 4 szt.
masło 1 łyżka
przyprawa 1 łyżka
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: PIECZEŃ Z CUKINII Z PIECZARKAMI

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Cukinię umyć, obrać i zetrzeć z serem na grubej tarce.
Krok 1 - PIECZEŃ Z CUKINII Z PIECZARKAMI foto
2
Pieczarki pokroić w talarki i usmażyć z cebulą na maśle. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, dodać żółtka, ubitą pianę z białek i przyprawić Jarzynką.
Krok 2 - PIECZEŃ Z CUKINII Z PIECZARKAMI foto
3
Przygotować formy typu keksówka, wyłożyć papierem pergaminowym i rozłożyć masą. Piec około godziny w temperaturze 180 stopni.
Krok 3 - PIECZEŃ Z CUKINII Z PIECZARKAMI foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 09.09.2013 12:52
Fajny pomysł.Ja używając cukinii do wypieków,zawsze ją odciskam z nadmiaru soku,ale widzę że konsystencja po upieczeniu jest zwarta,więc proporcje są idealne.
everay 08.09.2013 20:47
uwielbiam cukinie:)
teresa18 08.09.2013 20:38
niezły pomysł
Jusiaa 08.09.2013 09:28
bardzo ciekawe
Renata9 08.09.2013 09:28
fajna i pomysłowa pieczeń, na pewno bardzo dobra w smaku
Zdzisław 08.09.2013 09:03
ale pomysł na cukinię smakowity
ana1 08.09.2013 08:50
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak