Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche tartinki z karmelizowaną gruszką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto: mąka pszenna 35 dag
cukier 1/2 szklanki
margaryna 1/2 kostki
śmietana 1/3 szklanki
jajko 1 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
masło 3 łyżki
gruszki 4 szt
cukier wanilinowy wg uznania
cukier 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche tartinki z karmelizowaną gruszką

Gruszki obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni roztopić masło, dodać cukier, gdy będzie gęstnieć dodać gruszki i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu około 10 minut. Wszystkie składniki ciasta połączyć i zagnieść ciasto. Rozwałkować, nakładać do foremek. Następnie dodać gruszki, na wierzch nałożyć paski ciasta i posypać cukrem waniliowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata22 14.02.2014 20:14
podoba mi się ten przepis;)
ana1 08.09.2013 15:01
bardzo fajne
Joannasz3190 08.09.2013 14:59
Deserek idealny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak