Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podgrzybki w śmietanie Zub3r'a

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podgrzybki 1/2 kg
cebula
śmietana 18 proc 1 szk
sól
pieprz
tymianek
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Podgrzybki w śmietanie Zub3r'a

Kroki postępowania

1
Grzyby oczyszczamy, płuczemy i osuszamy. Kroimy w mniejsze kawałki.
Krok 1 - Podgrzybki w śmietanie Zub3r'a foto
2
Cebulę oczyszczamy i obieramy, a następnie drobno siekamy. Na rozgrzanym oleju złocimy cebulę
Krok 2 - Podgrzybki w śmietanie Zub3r'a foto
3
Dodajemy grzyby i całość smażymy. Gdy grzyby już zmiękną to dodajemy przyprawy.
Krok 3 - Podgrzybki w śmietanie Zub3r'a foto
4
Na koniec do grzybów dodajemy śmietanę. Chwilę całość gotujemy do momentu, aż śmietana zgęstnieje. Smacznego!
Krok 4 - Podgrzybki w śmietanie Zub3r'a foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 08.02.2014 22:26
pyszne grzybki
cooleczka 21.11.2013 21:58
robię tak, tylko bez tymianku
adelajda 10.09.2013 17:57
ja jeszcze w tym roku nie jadłam !!!!!!
joanna__s 10.09.2013 12:17
Uwielbiam!!. Akurat dzisiaj będą na obiad.
berys18 10.09.2013 10:58
uwielbiam taki sos
Aleksandra/Olcia 10.09.2013 09:31
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak