Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka wp. w sosie z jabłkami i suszonymi grzybami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątroba wp. 1 kg.
jabłka 1 szt.
grzyby suszone 1 garść
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
seler nać 3 gałązki
Majeranek suszony Prymat do smaku
pieprz wg uznania
sól do smaku
por 1 szt.
mąka 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka wp. w sosie z jabłkami i suszonymi grzybami

Kroki postępowania

1
wątróbkę wieprzową myjemy i kroimy w paski, dodajemy pokrojoną porę
Krok 1 - wątróbka wp. w sosie z jabłkami i suszonymi grzybami foto
2
dodajemy mąkę
Krok 2 - wątróbka wp. w sosie z jabłkami i suszonymi grzybami foto
3
podsmażamy na patelni
Krok 3 - wątróbka wp. w sosie z jabłkami i suszonymi grzybami foto
4
wrzucamy do garnka
Krok 4 - wątróbka wp. w sosie z jabłkami i suszonymi grzybami foto
5
podlewamy wodą ,dodajemy liść laurowy , nać selera , suszone grzyby i dusimy około godzinę .
Krok 5 - wątróbka wp. w sosie z jabłkami i suszonymi grzybami foto
6
sos przelewamy do naczynia przy użyciu blendera miksujemy na gładką masę
Krok 6 - wątróbka wp. w sosie z jabłkami i suszonymi grzybami foto
7
na patelni podsmażamy cząstki jabłka
Krok 7 - wątróbka wp. w sosie z jabłkami i suszonymi grzybami foto
8
doprawiamy solą pieprzem i otartym majerankiem
Krok 8 - wątróbka wp. w sosie z jabłkami i suszonymi grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 11.09.2013 14:16
jeszcze nigdy nie widziałem tak ładnie podanej wątróbki
2milutka 11.09.2013 10:11
musi być smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak