Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka makaronowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaton 250 g
pierś z kurczaka podwójna 1 szt
pieczarki 100 g
papryka czerwona 200 g
cebula biała 2 szt
sos beszamelowy 1 szt
żółty ser 20 dag
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka makaronowa

Gotujemy makaron tak, aby był al dente. Na rozgrzanej patelni smażymy pierś z kurczaka pokrojoną w kostkę. Podsmażamy pieczarki, cebulę i czerwoną paprykę. Do naczynia żaroodpornego wsypujemy makaron. Makaron polewamy sosem beszamelowym, dodajemy pieczarki, cebulę, czerwoną paprykę. Wszystkie składniki polej sosem beszamelowym i przykrywamy kawałkami żółtego sera. Całość wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy, aż ser żółty nabierze złotego koloru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak