Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki z chrzanem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 4 kg
chrzan świeży 100 gram
cukier 300 gram
ocet 10 % 200 ml
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki z chrzanem

Buraki gotujemy w garnku w skórce . Po ugotowaniu najlepiej gorące obieramy ( Ja to gorące wrzucam do zlewu zalewam zimną wodą i w rękawicach gumowych szybko obieram bo to gorące mocno ale za to skórka schodzi lekko). Po obraniu ze skórki kroimy w cwiartki buraczki . Mielę przez maszynkę na dużych oczkach . Przekładam do dużej miski metalowej , dodaje cukier ocet i sól mieszam składniki gorące jeszcze . Obieram chrzan miele go na drobnych oczkach dodaje do buraczków mieszam wkładam w słoiki i gotuje 10 minut od zagotowania wody . Potem stawiam do góry dnem na 30 minut i do piwnicy zapasy na zimę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmakolykiJoanny 16.09.2013 16:24
Bardzo dobre :) Do ziemniaczków pasują idealnie.
iwi 16.09.2013 12:32
Jak zawsze najlepsze
sylwia_mc 16.09.2013 11:57
Buraczki najlepsze do wszystkiego
Aleksandra/Olcia 16.09.2013 11:40
uwielbiam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak