Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej kapusty i oleju lnianego

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/3 główka
jabłko 1 sztuka
cebula biała 1/2 sztuka
sok z cytryny 1 łyżka
olej lniany 2 łyżka
sol i piperz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej kapusty i oleju lnianego

Kapustę białą kroimy nożem w cienkie paski wybranej długości. jabłko obieramy, oczyszczamy środek i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę przecinamy na pół, obieramy i siekamy w cienkie pół talarki. Wszystkie składniki zalewamy sokiem ze świeżej cytryny, olejem lnianym oraz doprawiamy solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy i chłodzimy w lodówce około 20 minut. Jemy z drugim daniem obiadowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 18.09.2013 23:05
Jest bardzo bardzo bardzo zdrowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak