Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka z kurczaka w panierce

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 12 sztuk
woda 6 szklanek
kostka rosołowa 3 sztuki
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat do smaku
margaryna do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka z kurczaka w panierce

Kroki postępowania

1
Skrzydełka myjemy i przekrawamy (tworząc pałki). Następnie przekładamy do garnka, wlewamy wodę i dodajemy kostki rosołowe. Gotujemy do czasu, aż mięso będzie miękkie.
Krok 1 - Skrzydełka z kurczaka w panierce foto
2
Mięso wyciągamy z wywaru i studzimy. Każdą "pałkę" przyprawiamy przyprawą do kurczaka, maczamy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej.
Krok 2 - Skrzydełka z kurczaka w panierce foto
3
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor.
Krok 3 - Skrzydełka z kurczaka w panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 03.11.2013 17:54
dobre jedzonko
Róża1 02.10.2013 23:44
przepyszne skrzydełka:-)
fotoviderek 21.09.2013 09:18
Pyszne skrzydełka:)
Mniam 20.09.2013 09:08
Proste i smaczne.
adelajda 20.09.2013 08:41
na pewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak