Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z sosem węgierskim

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sos
Sos sałatkowy węgierski 1
paprykowo - ziołowy
wody 3 łyżki
Składniki sałatki :
mały ugotowany buraczek 1
kilka plasterków
świeżego ogórka
kilka marynowanych
papryczek peperoni
kukurydzy z puszki 1 łyżka
natka pietruszki
odrobina czarnuszki
kiełki brokuła
kilka plasterków
wędzonego boczku
olej rzepakowy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z sosem węgierskim

Składniki sosu dokładnie wymieszać w małej miseczce i odstawić na kilka minut. Boczek pokroić w cienkie paseczki i podsmażyć do zrumienienia na patelni a potem odsączyć do na ręczniku papierowym. Liście sałaty umyć, osuszyć, porwać na kawałki i ułożyć na talerzu. Buraczka pokroić w piórka a plasterki ogórka na pół. Na sałacie rozłożyć papryczki, buraczki, ogórki, kukurydzę. Potem posypać kukurydzą, boczkiem, rozłożyć kiełki brokuła, natkę pietruszki, posypać czarnuszką i wszystko polać przygotowanym sosem. Sałatkę podawać po kilku minutach gdy sos przegryzie się z pozostałymi składnikami sałatki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joannasz3190 11.09.2013 16:57
Lubię takie sałatki :)
ao_12 11.09.2013 16:42
Kolejny Twój smaczny przepis na sałatkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak