Przepis i sposób przygotowania na: rolada z malinami
Upieczone ciasto wyciągnąć z piekarnika i natychmiast jeszcze gorące zdjąć z formy, chwytając za brzeg papieru do pieczenia i układając na blacie ciastem do góry. Przykryć świeżym arkuszem do pieczenia natłuszczonym olejem ( stroną natłuszczoną do ciasta), ciasno zwinąć w rulon, odstawić do przestygnięcia na około 40 minut. Rozwinąć.
masa
Śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem cukru. Wyłożyc na rozwinięte ciasto ( należy zostawić 1/4 ubitej śmietany do posmarowania rolady). Posypać malinami,ponownie zwinąć.Zwiniętą roladę położyć na talerz w taki sposób, żeby koniec zwinięcia znajdował się na spodzie.
Posmarować pozostałą bitą śmietaną. Udekorować. Zostawić na 4 godziny w lodówce.