Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JABŁKA POD KRUSZONKĄ WANILIOWĄ Z LODAMI

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 10 szt
mąka 1/2 kg
cukier 30 dag
cukier wanilinowy 4 szt.
drożdże 8 gram
masło 30 dag
lody waniliowe

Przepis i sposób przygotowania na: JABŁKA POD KRUSZONKĄ WANILIOWĄ Z LODAMI

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Do miski wsypujemy mąkę, cukry i drożdże- dokładnie mieszamy.
Krok 1 - JABŁKA POD KRUSZONKĄ WANILIOWĄ Z LODAMI foto
2
Dodajemy masło, rozcieramy rękami i robimy kruszonkę o konsystencji piasku.
Krok 2 - JABŁKA POD KRUSZONKĄ WANILIOWĄ Z LODAMI foto
3
Jabłka obieramy i ścieramy na grubej tarce. Smarujemy blachę tłuszczem, posypujemy wiórkami i wykładamy jedną część kruszonki.
Krok 3 - JABŁKA POD KRUSZONKĄ WANILIOWĄ Z LODAMI foto
4
Następnie nakładamy starte jabłka i posypujemy resztą kruszonki.
Krok 4 - JABŁKA POD KRUSZONKĄ WANILIOWĄ Z LODAMI foto
5
Wierzch skrapiany lekko wodą i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180°C. Podajemy na ciepło z lodami waniliowymi.
Krok 5 - JABŁKA POD KRUSZONKĄ WANILIOWĄ Z LODAMI foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 30.09.2013 14:47
ekstra deser :)
Zdzisław 28.09.2013 20:48
super jabłka podane
gosia1988 28.09.2013 20:47
pyszny deser
rafał5 28.09.2013 19:55
pychota :)..
bogusia19 28.09.2013 18:54
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak