Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jesienny gulasz z dynią i kurkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 40 dkg
dynia 40 dkg
kurki 30 dkg
sól do smaku
mąka pszenna do zagęszczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Jesienny gulasz z dynią i kurkami

Mięso oczyścić z wszystkich tłustych części, pokroić na małe kawałki, posolić i popieprzyć. Przełożyć do naczynia, w którym można smażyć bez tłuszczu, zrumienić ze wszystkich stron. Dodać kurki, oczyszczone i pokrojone na kawałki oraz dynię pokrojoną w kostkę. Podlać wodą i dusić, aż wszystko zmięknie, doprawić jarzynką, a na koniec zagęścić niewielką ilością mąki z wodą. Chwilę zagotować. Podawać z makaronem pełnoziarnistym. Super danie dla osób na diecie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łucja 01.10.2013 10:19
świetne danie :D
Sroczka 29.09.2013 18:46
Bardzo smakowity ten gulasz.
Krzysztof15 29.09.2013 09:27
super połaczenie
agnieszka214 29.09.2013 08:35
smacznie sie zapowiada ta nasza jesień

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak