Przepis i sposób przygotowania na: Chlebek wieloziarnisty na maślance.
Kroki postępowania
Następnie wstawić do nagrzanego piekarnika do 230 stopni C na 15 minut, potem zmniejszyć temperaturę do 200 stopni C i piec jeszcze przez około 30 minut.
mąka krupczatka | 40 dag |
mąka orkiszowa | 10 dag |
otręby pszenne | 1 łyżka |
ziarna słonecznika | 2 łyżki |
ziarna siemienia lnianego | 2 łyzki |
ziarna sezamu | 2 łyżki |
sól | 1 łyzeczka |
cukier | 1 łyżeczka |
drożdże świeże | 20 gram |
maślanka | 1/2 litra |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: