Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z czerwonej soczewicy.

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulion 1,5 litr
ziemniaki 2 sztuki
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1/4 sztuki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku
cukier 1 łyżeczka
majeranek 1 łyżeczka
ziele angielskie 4 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
soczewica czerwona 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z czerwonej soczewicy.

1. Soczewicę płuczemy, dodajemy do bulionu(z liściem laurowym i zielem angielskim) i gotujemy.
2. Po ok 10 minutach dodajemy do soczewicy pokrojone w kostkę warzywa(marchew, pietruszkę, kawałek selera, ziemniaki).
3. Gotujemy, aż warzywa i soczewica zmiękną.
4. Pod koniec dodajemy przyprawy i ok 2 łyżek koncentratu pomidorowego.

Podajemy z ciemnym pieczywem!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 12.01.2015 19:55
zdrowa zupa
IwonaDD 20.01.2014 16:18
wspaniała zupka!
alaaa 02.12.2013 18:43
smacznie wygląda,
matesko 27.11.2013 10:29
też taką gotuję
Klausia 17.11.2013 20:04
kupiłam soczewicę i wreszcie wiem jak ją wykorzystać :D
Magda24 03.11.2013 20:37
smaczna i zdrowa zupa
Łucja 30.09.2013 23:05
pyszna zupka :D lubimy taką!
Habibi 30.09.2013 11:48
Bardzo lubię czerwoną soczewicę :) Zupka wygląda niezwykle zachęcająco i jest świetnym wyborem na tę chłodną aurę za oknem :)
Agata
Agata 30.09.2013 11:11
fajna zupa
Konczi 30.09.2013 10:23
super ta zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak