Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek z malinami i prażonymi migdałami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 14 dag
mąka 25 dag
cukier puder 10 dag
żółtko jajek 4 sztuki
proszek do pieczenia 1 1/2 łyżeczka
białko 4 sztuki
cukier 18 dag
maliny świeże 1 l
płatki migdałowe 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Placek z malinami i prażonymi migdałami

Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. Rozwałkowujemy, wykładamy na blaszkę, nakłuwamy widelcem. Pieczemy około 10 minut w 170 stopniach.
Z białek ubijamy sztywną pianę, stopniowo w trakcie ubijania dodajemy cukier. Ubijamy. Pianę łączymy z malinami. Wykładamy ją na placek. Wierzch posypujemy podprażonymi na suchej patelni migdałami. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak