Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka zasmażana w śmietanie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola szparagowa 500 g
mąka 1 łyżka
śmietana 200 ml
cebula 1 szt
sól
pieprz
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
czybryca zielona

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka zasmażana w śmietanie

Kroki postępowania

1
Do rondla kroimy w piórka cebule. Doprawiamy solą i chwilę smażymy.
Krok 1 - Fasolka zasmażana w śmietanie foto
2
W kubku rozrabiamy mąkę ze śmietaną i odrobiną wody.
Zalewamy nią przesmażoną cebulę.
Krok 2 - Fasolka zasmażana w śmietanie foto
3
Doprawiamy solą, pieprzem, Magi i czubrycą.
Całość mieszamy i dusimy 5 minut.
Krok 3 - Fasolka zasmażana w śmietanie foto
4
Z fasolki odcinamy końce, myjemy i wkładamy ją do garnka. Zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Odcedzamy.
Na koniec do naszej zasmażki wkładamy odcedzoną fasolkę.
Krok 4 - Fasolka zasmażana w śmietanie foto
5
Dokładnie mieszamy i dusimy 3 minuty.
Krok 5 - Fasolka zasmażana w śmietanie foto
6
Tak przygotowana fasolka szparagowa najlepsza jest podana na ciepło.
Krok 6 - Fasolka zasmażana w śmietanie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 22.09.2013 09:27
ciekawy jestem smaku
ana1 22.09.2013 08:08
na pewno bardzo pyszna
Konczi 22.09.2013 07:10
nbigdy nie jadłam tak podanej fasoli smacznie się zapowiada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak