Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wołowy z czerwoną fasolą

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe na gulasz 500 g
pomidory bez skóry 1 puszka
cebula 2 szt
czosnek 2 ząbki
pieczarki 200 g
śmietanka kremowa 3 łyzki
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat
olej do smażenia
fasola czerwona z puszki 1 puszka
natka pietruszki 2 łyzki
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wołowy z czerwoną fasolą

Mięso umyć,osuszyć dokładnie papierowym ręcznikiem, pokroić w dość
dużą kostkę lub paski. Oprószyć przyprawą do gulaszu.
Cebulę,pieczarki oczyścić, cebulę pokroić w grubsze piórka a
pieczarki w plasterki.
Na oleju podsmażyć cebulę, czosnek pokrojony w plasterki,
wrzucić pieczarki i podsmażyć. Potem dodać mięso i delikatnie
obsmażyć. Wrzucić ziarna ziela angielskiego,dolać 1,5 szklanki wody.
Zagotować. Następnie dodać pomidory i dusić na małym aż mięso
będzie miękkie.
Przed końcem duszenia dodać odcedzoną z zalewy
czerwoną fasolę.Wlać śmietankę i wsypać natkę pietruszki.

Gulasz podajemy np.z kaszką kuskus,ryżem,kaszą gryczaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magduś83 27.06.2014 18:45
piękny kolor tego gulaszu i świetny kontrast z ryżem
ZEWA 11.01.2014 17:15
ale apetycznie wygląda
probofka 22.09.2013 13:44
zjadłabym ze smakiem
IwonaDD 22.09.2013 11:18
wspaniałe danie
Pomocnik 22.09.2013 10:48
Pięknie podane danie
w mojej kuchni 22.09.2013 09:35
syty gulasz na chłodne dni jest pycha
lara 22.09.2013 09:06
pięknie podane
iwi 22.09.2013 08:53
Super gulasz
Magula 22.09.2013 08:41
ładnie podany

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak