Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczony dorsz

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Musztarda chrzanowa Prymat 1 łyżeczka
oliwa 2-3 łyżki
masło 2-3 łyżki
sok z cytryny
papryka zielona 2 szt.
filet z dorsza 1 kg.
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
natka pietruszki 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
oregano 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pieczony dorsz

rybę opłukać,osuszyć papierowym ręcznikiem,jeśli mamy duże filety to pokroić na mniejsze kawałki,oprószyć solą i pieprzem skropić sokiem z cytryny i natrzeć musztardą.Naczynie żaroodporne natłuścić oliwą i układać w nim na zmianę kawałki przyprawionego dorsza i pokrojoną paprykę w paski lub krążki po wierzchu posypać oregano i natką pietruszki,tartą bułką i poukładać kawałki masła,wstawić do piekarnika na 180st.i piec ok.40min.podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak