Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczony filet z kurczaka

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1kg
olej 4 łyżki
musztarda 2łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1łyżeczka
Czosnek suszony Prymat pół łyżeczki
pieprz szczypta
sól szczypta
majeranek szczypta
miód łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: pieczony filet z kurczaka

Filet z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem.
Przygotowujemy marynatę: mieszamy olej z musztardą i pozostałymi przyprawami.
Filet nacieramy przygotowaną marynatą i wstawiamy na 2 godziny do lodówki ( można też zamarynować pierś wieczorem i zostawić w lodówce na całą noc. Po tym czasie pierś umieszczamy żaroodpornym naczyniu i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy około godziny. Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 16.02.2014 17:07
dla mnie smaczne bardzo danie
06.02.2014 10:30
dobre dobre
Cyferku
Cyferku 23.09.2013 22:39
Pyszne!!! wypróbowałam przepis idealnie napisany;D
artur7 22.09.2013 16:02
kurczaczek pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak