Przepis i sposób przygotowania na: Bardzo szybkie ciasto Renatki
Kroki postępowania
Wsypać do masy kakao i proszek do pieczenia. Wymieszać dokładnie łyżką.
Sprawdzić patyczkiem czy jest ciasto po tym czasie upieczone. Smacznego !!!
Ciasto robi się bardzo szybko. Dobre, gdy mają przyjść niespodziewani goście. Do ciasta można stosować dowolne owoce, również owoce zamrożone.
mąka pszenna | 2,5 szklanki |
cukier brązowy | 1 szklanka |
olej z pestek winogron | 0,5 szklanki |
jajko | 3 sztuki |
mleko | 3/4 szklanki |
kakao | 1 łyżka |
ser biały | 20 dag |
jajko | 1 sztuka dodatkowo |
cukier waniliowy | 1 łyżka |
jabłka | 3 sztuki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
Wsypać do masy kakao i proszek do pieczenia. Wymieszać dokładnie łyżką.
Sprawdzić patyczkiem czy jest ciasto po tym czasie upieczone. Smacznego !!!
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: