Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moja karpatka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1 szkl
margaryna 2 kostki
mąka 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 5 szt
cukier puder 1/2 szkl
mleko 2 szkl
budyń waniliowy 1 szt
żółtko jajek 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Moja karpatka

Wodę zagotować z pół kostki margaryny żeby się rozpuściła, następnie wsypać mąkę z proszkiem i mieszać na jednolita masę.Kiedy przestygnie ciasto zmiksować z jajkami i przełożyć na dwie blaszki i piec 20-30 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 C.Na mleku ugotować budyń i przestudzić. Margarynę(1,5 kostki) utrzeć dodać żółtka i cukier puder a następnie zimny budyń.Przygotowany krem wyłożyć na jeden przestudzony placek i przykryć drugim, posypać wierzch cukrem pudrem.Schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 19.04.2014 20:42
dawno nie jadłam, ale nabrałam ochoty, wygląda super
Granita 01.01.2014 19:26
chętnie bym spróbowała
norweska20 30.12.2013 23:47
karpatka palce lizać
hahanka 12.10.2013 18:30
karpatka zawsze robi furorę na rodzinnych imprezach
ppaulina 08.10.2013 17:12
pyszne ciacho moje ulubione
Megg 06.10.2013 20:31
super smaczna karpatka
halina17 06.10.2013 16:02
Smaczna karpatka , bardzo lubię.
Hanna5 06.10.2013 13:23
Mąż uwielbia karpatkę to coś dla niego.
margaret 06.10.2013 11:03
pyszności:)
cukiereczek 06.10.2013 10:58
puszysta delikatna super
adelajda 06.10.2013 10:14
lubię karpatkę :)
Agata
Agata 06.10.2013 10:02
smaczne to:)
Kasnaj 06.10.2013 09:57
lubię karpatki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak