Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto bananowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

banan 4 szt
masło roślinne 1 łyżka
jajko 1 szt
sól 1 szczypta
mąka pszenna 1 i 1/2 szklanki
cukier drobny 1 szklanka
tłuszcz do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat - do formy
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto bananowe

Banany obrać ze skórki, połamać na mniejsze kawałki i roztłuc tłuczkiem do ziemniaków. Masło roztopić. Do rozdrobnionych bananów wlać roztopione masło. Następnie dodać cukier i wbić jajko, wymieszać. Dodać sodę i szczyptę soli, mieszać. Na końcu dodać mąkę i dokładnie wymieszać. Masę na ciasto wlać do posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą keksówki. Piec w temperaturze 175 stopni przez 25 - 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 19.11.2014 16:14
ciekawy pomysł
gacopierz23 29.07.2014 19:48
ciekawa propozycja
Kulinarna Ja 03.02.2014 12:02
uwielbiam takie babki bananowe, chętnie wypróbuję ten przepis
Stenka 28.01.2014 07:53
ciekawy przepis
caralajna 23.01.2014 22:02
kocham ciasta bananowe
pierniczkowo 18.01.2014 09:40
uwielbiam tego typu ciacha :)
Angelika10 03.01.2014 22:29
fajne ciasto
IwonaKa 02.12.2013 09:54
uwielbiam takie ciacha
kate.500 29.11.2013 08:04
pyszne ciasto
JOANNA16 20.10.2013 07:16
pycha ciacho))
fotoviderek 14.10.2013 23:32
Bardzo ciekawy pomysł :)
Róża1 08.10.2013 22:49
super ciasto !!!!!
artur7 07.10.2013 13:57
pomysl apetyczny
Kasia35 07.10.2013 08:58
pyszne ciasto
babajaga1969 07.10.2013 06:39
bardzo smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak