Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk serowy w cieście (po parysku).

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser pleśniowy typu gorgonzola 4 plaster
pomidor suszony 4 szt
sól, pieprz
jajko 2 szt
mąka 6 łyżek
indyk 4 szt
ser gouda 4 plaster

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk serowy w cieście (po parysku).

Plastry indyka rozbić(przez folię),posypać solą i pieprzem.
Na każdy kawałek położyć plaster sera żółtego, sera pleśniowego i suszony pomidor. Złożyć na połowę jak naleśnik.
Z jajek i mąki zrobić ciasto, wystarczy wymieszać dobrze widelcem, wsypać łyżkę majeranku, sól i pieprz.
Każdy "naleśnik" maczać w cieście i smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu, ale na małym ogniu z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PIOTR11 08.10.2013 11:36
smacznie zrobione
Barbara777 08.10.2013 11:12
rewelacja, pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak