Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paryki faszerowane od Hamrocyka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka żółta 10 szt.
ryż 2 woreczki
łopatka bez kości 1/2 kg
bulion 1/2 litra
pieprz
sól
papryka

Przepis i sposób przygotowania na: Paryki faszerowane od Hamrocyka

Kroki postępowania

1
Ryż ugotować w osolonej wodzie. Opłukać w zimnej wodzie ,odcedzić , przełożyć do miski , pozostawić do wystygnięcia.
Łopatkę opłukać , osuszyć papierowym ręcznikiem i zmielić w maszynce do mięsa.
Paprykę umyć, osuszyć ,wyjąć środek nasienny wycinając od góry otwór , tak by nie uszkodzić pozostałej papryki , ponownie opłukać , by pozbyć się pestek.
Krok 1 - Paryki faszerowane od Hamrocyka foto
2
Do ryżu dodać mięso i jajko , przyprawić do smaku solą , pieprzem i papryką wedle uznania, wymieszać i farszem nadziać papryki.
Krok 2 - Paryki faszerowane od Hamrocyka foto
3
Do szerokiego garnka poukładać pionowo papryki , zalać je bulionem.Gotować pod przykryciem do momentu aż papryki będą miękkie.
Podawać z sosem pomidorowym lub pieczarkowym
Krok 3 - Paryki faszerowane od Hamrocyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 13.11.2013 00:11
uwielbiam faszerowaną paprykę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak