Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta z grzybami

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 2 kg
podgrzybki 0,5 kg
kiełbasa chuda 0,5 kg
koncentrat pomidorowy 3-4 łyżki
cebula 1 duża szt
woda 1 l
mąka pszenna 3 łyżki
olej
sól do smaku
włoszczyzna 1 pęczek
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta z grzybami

Kapustę poszatkować, grzyby drobno pokroić. Wszystko wrzucić do garnka i zalać wodą (można też bulionem). Dodać listek laurowy oraz posiekaną włoszczyznę (kilka gałązek pietruszki,2 gałązki selera i 1 liść pora). Zagotować, w między czasie przemieszać aby kapusta zmniejszyła swoją objętość. Dodać koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku i dusić ok 40 minut aż kapustka i gdzyby będą miękie od czasu do czasu przemieszać. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oleju, dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę i przysmażyć.Na koniec do kiełbasy dodać mąkę i dokładnie wymieszać. Zawartość patelni dodać do kapusty,jeszcze chwilę gotować często mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 28.02.2014 18:08
bardzo smaczne połączenie
caralajna 06.10.2013 07:55
pysznie u Ciebie :)
ONY_za_kare 04.10.2013 11:07
swietna kapusta!
Czarnula87 03.10.2013 18:29
oj zjadłoby się zjadło :)
Alex_M 03.10.2013 18:22
zjadłabym teraz takiej kapustki!
IwonaDD 03.10.2013 17:24
pychota !!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak